Κατηγορίες
Οικονομία

Ο ΕΝΦΙΑ έφτασε…

Μέσα στον κυκεώνα των αυξήσεων στην αγορά (και στα είδη πρώτης ανάγκης, που αντιμώνται μαζί με καύσιμα και ενέργεια) έφτασε και η ώρα του ΕΝΦΙΑ για να μας χτυπήσει την πόρτα.

Ο οποίος ΕΝΦΙΑ – να υπενθυμίσουμε στους νεότερους σε ηλικία φορολογούμενους – ξεκίνησε ως ένα έκτακτο τέλος που το πληρώναμε μέσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος (και εκεί είχαμε και ένα μέγα σκάνδαλο, με μη απόδοση ποσών στο Δημόσιο).

Η πρόβλεψη είναι ο (μόνιμος πλέον) ΕΝΦΙΑ να αρχίσει να εκδίδεται κάπου προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Όμως οι λογιστές δεν το βλέπουν να γίνεται, οπότε ίσως ο προγραμματισμός φύγει λίγο πίσω χρονικά.

Όσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, και αυτές είναι πίσω: υπολογίζονται σε περίπου 400 με 500 χιλιάδες αυτές που ακόμη δεν έχουν κατατεθεί. Και ζητείται μια ακόμη παράταση, ολιγοήμερη αυτή τη φορά. Σημειώνεται ότι μπορεί οι προθεσμίες για την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων να ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου, όμως λόγω προβλημάτων στα συστήματα η κανονική ροή δηλώσεων δεν είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την 7η Ιουλίου.