Κατηγορίες
σχολεία

Μήνυμα του δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για τη νέα σχολική χρονιά

Στο μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

“Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Σήμερα, δίνεται η εκκίνηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία, παρά τις όποιες δυσκολίες, χαρακτηρίζεται από τον διορισμό 11.507 εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στην Γενική Παιδεία με σκοπό να καλύψουν, οριστικά πλέον, κενά που προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες.

Το ενισχυμένο έμψυχο δυναμικό, η αυξημένη πλέον εμπειρία και τεχνογνωσία καθώς και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα διασφαλίζουν εν πολλοίς την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας, η οποία αποτελεί την μόνιμη και διαρκή προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, των διευθυντών και διευθυντριών των σχολικών μονάδων, των δημοτικών αρχών και των σχολικών επιτροπών.

Στόχος μας, αυτήν την σχολική χρονιά, είναι η απρόσκοπτη δια ζώσης διδασκαλία, η οποία είναι παιδαγωγικά αναντικατάστατη. Η σχέση αγάπης και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, «το φιλείν και το φιλείσθαι», κατά τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, θα αποτελέσει μοχλό για μια ομαλή και δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία.

Με ειλικρινή αίσθηση ευγνωμοσύνης σε όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία του νέου σχολικού έτους, ευχόμαστε σε όλους, συναδέρφους, γονείς και κυρίως στους μαθητές και στις μαθήτριές μας, μια όμορφη, γόνιμη και χαρούμενη σχολική χρονιά.”