Κατηγορίες
Ημαθία κορωνοϊός

Ημαθία: από τις 6 το πρωί της Παρασκευής τα νέα περιοριστικά μέτρα

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Ημαθία από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6 το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας εντάσσεται στο 4ο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη και λαμβάνονται ειδικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Μαζί με την Ημαθία στο ίδιο επίπεδο εντάσσονται και οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας.

Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.