Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Γκυρίνης: 83 τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αναπόφευκτο ήταν, λόγω της ένταξης της Ημαθίας σε νέο καθεστώς περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, να γίνουν αναφορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας – στη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη (παρά τα τεχνικά προβλήματα στην αρχή) το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Π. Γκυρίνης, ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο ανέρχονταν σε 83. Εξ’ αυτών τα 76 βρίσκονταν στα σπίτια τους σε περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ για 7 συνδημότες μας τα πράγματα εξελίχθηκαν πιο σοβαρά και νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο.

Τέτοιο νούμερο δεν είχαμε ποτέ … είναι ένα νούμερο ιδιαίτερα υψηλό, βέβαια ανάλογο είναι σε όλη την Ημαθία, πρέπει όλοι μας να καταβάλουμε προσπάθεια, πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε για την αποφυγή δυσμενέστερων εξελίξεων” ήταν το σχόλιο του δημάρχου.

Στο θέμα των κρουσμάτων στο Δήμο αλλά και στην Ημαθία γενικότερα εστίασαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μίλησαν στη συνέχεια, αναφερόμενοι σε προβληματική κατάσταση που επιβαρύνθηκε τόσο από την έντονη κινητικότητα της προηγούμενη περιόδου όσο και από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χωρίς να υπάρχει απόλυτη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Ας αφήσουν τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους” είπε μεταξύ άλλων ο Μιχ. Χαλκίδης αναφερόμενος στους… “επιδημιολόγους” του διαδικτύου και στα κάθε είδους σενάρια, ενώ έκανε αναφορά και στους επιχειρηματίες που πλήττονται ακόμη περισσότερα από τα επιπλέον μέτρα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν αυτό που είπε ο Ηλίας Ιακωβίδης, σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Όπως είπε στενό συγγενικό του πρόσωπο νοσηλεύτηκε ενώ ανέφερε πως οι ψεκασμοί για τα κουνούπια θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα αφού τα ενεργά κρούσματα από τον ιό ήταν 20 στην περιοχή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος είπε ότι η παρέμβαση του Δήμου ολοκληρώθηκε και ότι η Δήμος συνδράμει επικουρικά στο θέμα των ψεκασμών για τα κουνούπια την Περιφέρεια, ενώ ανέφερε ότι το εύρος του προβλήματος είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή.