Κατηγορίες
αγροτικά τοπική επικαιρότητα

Στη Μελίκη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη, επίσκεψη στη Μελίκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος της Κοινότητας Μελίκης, όπου έγινε συζήτηση και ενημέρωση σε ζητήματα που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή των αποζημιώσεων του παγετού 2021 σε δενδρώδεις καλλιέργειες (και σε άλλα θέματα που αφορούν το τρόπο εκτίμησης των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων κλπ) παρόντες ήταν ο βουλευτής Ημαθίας και υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας (ΝΔ) Αναστάσιος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης, ο αντιδήμαρχος Ν. Σαρακατσιάνος, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μελίκης, Αγκαθιάς, Προδρόμου και Νεοκάστρου, συνεταιριστές και αγρότες της περιοχής.

Στη συνάντηση, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, και ενημέρωση από τον δήμαρχο, τον υφυπουργό Οικονομικών, τους βουλευτές, αντιπεριφερείαρχη και τους παρευρισκόμενους περί των αποζημιώσεων, με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, να απαντά και ενημερώνει σχετικά εκφράζοντας τη στήριξη του ΕΛΓΑ στον αγρότη και την κατανόησή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, εστιάζοντας στην αποδοτικότερη δυνατή λειτουργία του Οργανισμού, μέσα από την αγαστή συνεργασία.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, αφού άκουσε τις απόψεις και τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την καταβολή των αποζημιώσεων του παγετού, από τους παρευρισκόμενους, δήλωσε ότι τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει με την καταβολή των αποζημιώσεων θα λυθούν και πλέον αλλάζει η εκτίμηση των ζημιών η οποία θα γίνεται άμεσα κατευθείαν από το χωράφι με παράλληλη ενημέρωση του παραγωγού.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, για την επίσκεψη του και συμφώνησαν από κοινού την συνέχιση της συνεργασίας με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων της αρμοδιότητάς του, προς όφελος των αγροτών μας.