Κατηγορίες
κορωνοϊός

Ημαθία: παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα μέχρι 1η Οκτωβρίου

Σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση, παρατείνονται μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου τα ειδικά έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ημαθία.

Πρόκειται για τη δεύτερη εβδομάδα των μέτρων ενώ υπενθυμίζεται ότι ισχύουν τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ που δόθηκε στη δημοσιότητα, το τελευταίο 24ωρο και μέχρι τις 3μμ της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 στην Ημαθία ήταν εξήντα ένα (61).

Με τη σημερινή απόφαση εντάσσονται στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, ενώ εκτός από την Ημαθία τα μέτρα παρατείνονται στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.