Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

20 τόνοι ζωοτροφών από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

20 τόνους ζωοτροφών συγκέντρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης για να στηρίξει και να ενισχύσει έμπρακτα τις πυρόπληκτες περιοχές που δοκιμάζονται στην Εύβοια.

Η βοήθεια αφορά σε ποσότητες ζωοτροφών για αιγοπρόβατα και αμνοερίφια στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας. Οι ζωοτροφές παραδόθηκαν στην Ιστιαία, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του κ. Τζιτζικώστα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διέθεσε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος 54 βενζινοκίνητες γεννήτριες που θα βοηθήσουν στη μάχη κατά των πυρκαγιών και θα στηρίξουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί στην περιοχή.

Επίσης, σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τρέχει η δράση «Είμαστε Δίπλα σας» για τη συγκέντρωση αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να ενισχυθούν οι πληγέντες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται στις πυρόπληκτες περιοχές όλης της χώρας.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στους δήμους και τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις πυρκαγιές. Την προηγούμενη εβδομάδα διαθέσαμε 54 γεννήτριες, που βοηθούν τους κατοίκους της Εύβοιας, αλλά και την Αυτοδιοίκηση στη διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας. Αυτήν την εβδομάδα αποστέλλουμε 20 τόνους ζωοτροφών, που θα βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής, ενώ οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν αμείωτες το επόμενο διάστημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις δεκάδες εταιρίες και τους ιδιώτες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας. Στα δύσκολα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι», σημειώνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.