Κατηγορίες
παιδεία

Συγχαρητήριο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Σε συγχαρητήριο μήνυμά του στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων ο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αθαν. Παπαδόπουλος, αναφέρει τα ακόλουθα:

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, οι οποίοι, εν τω μέσω των αντίξοων συνθηκών της πανδημίας, πορεύτηκαν σε μία διαδρομή «τραχεία καὶ δύσβατο καὶ ἱδρῶτος συχνοῦ καὶ πόνου πλήρους». Καλούνται, στο εξής, να εντρυφήσουν στην επιστήμη που επέλεξαν και να την υπηρετήσουν με γνώμονα την προσφορά στον πλησίον και όχι την ατομική προβολή.

Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρώ τους κηδεμόνες και τους παιδαγωγούς των μαθητών που στάθηκαν ακούραστοι αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα που στόχο είχε όχι μόνο την επιτυχή είσοδο σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και την προσωπική αρτιότητα και σωφροσύνη των παιδιών. Το έργο τους, διόλου ευχερές και αμελητέο, αποτελεί, σύμφωνα με τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, «τέχνη τεχνῶν καὶ ἐπιστήμη ἐπιστημῶν».

Σε όλους εσάς που δεν κατορθώσατε αυτήν την φορά να εκπληρώσετε τον στόχο σας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αποτυχία, ούτε και θα έπρεπε να σας αποθαρρύνει από μία νέα προσπάθεια ή στοχοθεσία γιατί η Παιδεία είναι, σύμφωνα με τον λόγο των Τριών Ιεραρχών, «δρόμος απελευθέρωσης και όχι διαδικασία εξαναγκασμού και ανελευθερίας».