Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου στην Ελλάδα

Την ώρα που η μετάλλαξη “Δέλτα” έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα και ο αριθμός κρουσμάτων και εισαγωγών στις εντατικές αυξάνεται πάλι με ανησυχητικούς ρυθμούς, στη χώρα μας καταγράφεται ο πρώτος θάνατος ασθενούς (70 ετών) που ήταν πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Το περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης και (όπως είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου) ο άνθρωπος που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ήταν από αυτούς που τηρούσαν πλήρως τα μέτρα.

Ο ιός βρίσκεται παντού, δεν ξεχωρίζει ηλικίες (…) είναι μια εξαίρεση, η μετάλλαξη “Δ” προσβάλει και τους εμβολιασμένους, βέβαια σε μικρότερο βαθμό, νοσούν αλλά δεν κινδυνεύουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όμως είναι μια πραγματικότητα, δεν πρέπει να το υποτιμούμε (….) όμως, προς Θεού, δεν έχει καμιά σχέση η προστασία του εμβολίου – είναι πάρα πολύ υψηλή” είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Ο Ν. Καπραβέλος δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για την πορεία του κορωνοϊού όταν όλοι θα έχουμε επιστρέψει από τις διακοπές και όταν θα αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες (όταν δηλαδή βγούμε από το καλοκαίρι και μπούμε στις εποχές του έτους που έχουν καιρικές συνθήκες που ευνοούν ακόμη περισσότερο τη διάδοση των ιών).