Κατηγορίες
αγροτικά

Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας: έγινε παράνομη συγκομιδή και εξαγωγή ακτινιδίων

Επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη σχετικά με παράνομες κοπές και εξαγωγές ακτινιδίων σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Ευρώπης απέστειλε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας.

Με την επιστολή (που κοινοποιείται και στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδ. Τζαμτζή) ζητείται η λήψη άμεσων μέτρων καθώς και διενέργεια ελέγχων σε αρμόδιες υπηρεσίες, αφού όπως αναφέρεται υπάρχουν υπόνοιες για πλημμελείς ελέγχους.

Το περιεχόμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

μας ενημέρωσαν οι συνεταιρισμοί και μέλη μας ότι κόπηκαν παράνομα ακτινίδια τα οποία στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εξαγωγή. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή σύμφωνα με καταγγελίες φορτία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως και άλλα φορτία τα οποία κατευθύνονται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Επειδή αυτού του είδους οι εμπορικές πρακτικές είναι κατ΄ αρχήν παράνομες και κατά δεύτερο λόγο θίγουν τα έννομα συμφέροντα των συνεταιρισμών- μελών μας καθώς και των αγροτών -μελών μας ζητάμε να πάρετε άμεσα μέτρα κατά εκείνων των εξαγωγέων που προβαίνουν σε αυτές τις πρακτικές καθώς επίσης να ελεγχθούν από την αρμόδια διεύθυνση συγκομισθέντες οπωρώνες ακτινιδίων. Eπίσης υπάρχουν υπόνοιες ότι οι Υπηρεσίες εκτελούν πλημμελώς τους ελέγχους και κατ΄ουσία συγκαλύπτουν τις ως άνω παράνομες ενέργειες. Καθιστούμε εσάς και την Υπηρεσία σας υπεύθυνους για την εφαρμογή του νόμου.

Με εκτίμηση

Γιαννακάκης Χρήστος

Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ