Κατηγορίες
Ημαθία

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στη δομή προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα

Επίσκεψη στη δομή προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα της Βέροιας, στο στρατοπέδου Αρματολού Κόκκινου, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στο οποίο συμμετείχε και ο βουλευτής Ημαθίας, Άγγελος Τόλκας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Αυγούστου και σκοπός της ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις συνθήκες στη δομή. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της προσφυγικής δομής κ. Ελευθέριο Αβραμόπουλο, ο οποίος παρουσίασε και περιέγραψε τις συνθήκες και τις καταστάσεις που επικρατούν στη δομή, δίνοντας όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία της δομής (εμπλοκή ΜΚΟ, δύναμη προσφυγικής δομής, φιλοξενούμενοι, εθνικότητες, ασυνόδευτοι ανήλικοι κ.λπ.).

Στη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημάναμε ότι πάγια αρχή μας είναι η νόμιμη και ουμανιστική αντιμετώπιση των ανθρώπων και η τήρηση όλων των νομικών διαδικασιών στη διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου, διαδικασία που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι διεκπεραιώνεται με συντριπτική απόρριψη, διοικητικά, των σχετικών αιτημάτων. Φυσικά εκφράσαμε τον έντονο προβληματισμό για τα δημοσιεύματα που έχουν έρθει στο φως για τις παράνομες επαναπροωθήσεις σε χώρες μη ασφαλείς για πρόσφυγες και μετανάστες.

Τέλος, εκφράσαμε την στήριξη μας στις όποιες προσπάθειες ένταξης των ασυνόδευτων ανηλίκων, μία κρίσιμη κοινωνική ομάδα, καθώς σχετίζεται με τα παιδιά.

Ελπίζουμε, στην ενεργότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία όλων των φορέων της κοινωνίας για την αντιμετώπιση του τόσο σημαντικού προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.”