Κατηγορίες
διεθνή

Τα μπετά του Ερντογάν, τα τσέκια στο Πακιστάν και τα αέρια των Αζέρων

Την ώρα που κάποιοι “ορθολογιστές” της πλάκας εξακολουθούν να βλέπουν σημεία στα οποία Ελλάδα και Τουρκία θα μπορούσαν να τα βρουν (με τους όρους που η Τουρκία θέτει), ο Ερντογάν εξακολουθεί να τραβάει τον δικό του δρόμο και να “βλέπει” δυο κράτη στην Κύπρο.

Ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στο νησί, 47 χρόνια μετά, ο ταραξίας της περιοχής επιμένει στη λύση με δυο ξεχωριστά κράτη ενώ καλεί τους Ελληνοκύπριους που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους να κάνουν αιτήσεις για να πάρουν πίσω τις κλαπείσες περιουσίες τους. Αρκεί λέει να αναγνωρίσουν το τουρκοκυπριακό “κράτος”.

Απ’ την άλλη ανακοίνωσε άνοιγμα τμήματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου/Βαρωσίων, σε ποσοστό 3,5%.

Το πρόβλημα όμως που δημιουργείται πλέον είναι άλλο: τι θα κάνει η Ελλάδα αν αναγνωριστεί επίσημα τόσο από το Πακιστάν και κυρίως από το Αζερμπαϊτζάν τουρκοκυπριακό κράτος;;

Κι άντε, τους Πακιστανούς τους ξέρουμε χρόνια τώρα (δείτε ΕΔΩ και θα καταλάβετε), αν και χρόνια τώρα δεν κάνουμε κάτι που να στέλνει μηνύματα εκεί που πρέπει. Ίσως και να ήρθε η ώρα να κοπούν τα τσέκια από εδώ προς τα εκεί αλλά και να σφίξουν οι σχέσεις με την Ινδία.

Με τους Αζέρους και τον “αδερφό” του Ερντογάν (τον Αλίγεφ) η χώρα μας τι θα κάνει;; Είναι βλέπετε και τα αέρια στη μέση, που περνάνε και απ’ την Ελλάδα… Θα κάνουμε μπίζνες αζ γιούζουαλ ή θα φανούμε πραγματιστές και θα αντιδράσουμε με φυσιολογικό τρόπο;;;

Απ’ την άλλη – συνεπής στην επίσημη πλέον στάση της Τουρκίας για 2 κράτη – έταξε νέο “προεδρικό μέγαρο” και “κοινοβούλιο” στους Τουρκοκύπριους (δηλαδή στους Τουρκοκύπριους και στους εποίκους που μεταφέρθηκαν από την Ανατολία στο νησί από το 1974 και μετά – πλέον αποτελούν την πλειοψηφία στον κατεχόμενο βορρά).

Κι αυτό με τα μπετά το ‘χει ο γείτονας, το νέο προεδρικό και το εξοχικό του στην Τουρκία βγάζουν μάτι…!

(σημείωση προς ενημέρωση: οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι επίκειται νέα συμφωνία για προμήθεια στην Τουρκία κι άλλων S400 ενώ την ίδια ώρα οι Τούρκοι παζαρεύουν με τους Αμερικανούς το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν και απευθείας συνομιλίες με τους Ταλιμπάν).