Κατηγορίες
διεθνή κορωνοϊός

Στην Ιταλία άρχισαν τα όργανα

Άρχισαν τα όργανα στην Ιταλία και αν η ιστορία που ξεκίνησε επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη (και έρθει και στα καθ’ ημάς), τότε τα πράγματα προβλέπεται να είναι εξαιρετικά περίπλοκα.

Πάνω από 500 άτομα μήνυσαν το Ιταλικό Δημόσιο για αμέλεια στην αντιμετώπισης (της πρώτης φάσης) του κορωνοϊού και για έκθεση σε κίνδυνο, ισχυριζόμενοι ότι τα σχέδια για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων ήταν ξεπερασμένα.

Μεταξύ αυτών που μηνύθηκαν από συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους (στη Λομβαρδία) ήταν το Ιταλικό Υπουργείο Υγείας, την προεδρία της Κυβέρνησης και τοπικές αρχές της Λομβαρδίας. Το ποσό που ζητούν για αποζημίωση φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη ακροαματική διαδικασία έγινε την Πέμπτη 8 Ιουλίου σε δικαστήριο της Ρώμης.

Όπως δήλωσε δικηγόρος αυτών που προσέφυγαν – και ενώ υπάρχουν καταγγελίες για παρεμπόδιση των ερευνών και αδιαφορία των αρχών κατά το διάστημα πριν την αγωγή, “από τη Δικαιοσύνη αναμένουμε απαντήσεις που ποτέ δεν μας έδωσε η πολιτική. Θέλουμε να καταλάβουμε τον λόγο που οι δικοί μας άνθρωποι πέθαναν μέσα σε λίγες ημέρες και αν θα μπορούσε να γίνει κάτι ώστε να σωθούν.