Κατηγορίες
βουλευτές

Μπαρτζώκας για τα 47 χρόνια από τη μεταπολίτευση: “ αίτημα για καλύτερη και περισσότερη δημοκρατία παραμένει διαχρονικό”

Στο μήνυμά του για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρει:

“Ο δρόμος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας άνοιξε πριν 47 χρόνια και από τότε, το ελληνικό κράτος γνώρισε τη μεγαλύτερη περίοδο πολιτικής ομαλότητας, προόδου και ευημερίας. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος, η πορεία δεν ήταν πάντα γραμμική.

47 χρόνια μετά, με τη δημοκρατία στην Ελλάδα όχι ως αφηρημένη έννοια αλλά ως βιωμένη εμπειρία, το αίτημα για καλύτερη και περισσότερη δημοκρατία, για αποδοχή και συμπερίληψη, για συμμετοχή στα κοινά δρώμενα, παραμένει ζωντανό και διαχρονικό.

Ο στόχος προς μια καλύτερη δημοκρατία ταυτίζεται με τον στόχο για καλύτερη ζωή – η δημοκρατία είναι το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε. Και αυτή η διαδρομή, η μια και μοναδική, προϋποθέτει πολίτες «άγρυπνους φρουρούς», με αίσθηση της ευθύνης τους, και πολιτικούς «ακάματους υπηρέτες», με αίσθηση του χρέους τους.”