Κατηγορίες
αθλητικά

Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου για τον Γ. Ιωσηφίδη

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 9, 10, 11 Ιουλίου 2021 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Παναγιώτης Σαλπέας» του Δήμου Πειραιά για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών +21 ετών, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών -21 ετών, Εφήβων-Νεανίδων -18 ετών και Παίδων-Κορασίδων -16 ετών. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 51 σύλλογοι με 507 αθλητές.

Ο Ιωσηφίδης Γιώργος, αθλητής του Α.Σ Ρωμιός Βέροιας συμμετείχε στην κατηγορία των -18 ετών -60 κιλών κατακτώντας την 2η θέση. Ο αθλητής στον πρώτο προκριματικό αγώνα αντιμετώπισε τον Παναγιωτόπουλο Ιωάννη τον οποίο και ανάγκασε σε υποταγή μόλις στα πρώτα 50’’ του αγώνα (!!!!) (ο αγώνας διαρκεί 4 λεπτά) και πέρασε στην επόμενη φάση.

Ο Ιωσηφίδης πέρασε στον τελικό χωρίς να αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό αγώνα μιας και ο αντίπαλος του αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Στον τελικό ο αθλητής του Α.Σ Ρωμιός αντιμετώπισε τον Γιαννάτο Μαρίνο, 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, και ενώ 15’’ πριν το τέλος του αγώνα είχε το προβάδισμα, έχασε στα σημεία κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση.

Μετά τον αγώνα ο Γιώργος Ιωσηφίδης δήλωσε : «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την συμμετοχή μου στην συγκεκριμένη κατηγορία που είναι πολύ δύσκολη καθώς συμμετείχαν αθλητές, πολλοί από τους οποίους αποτελούν μέλη της Εθνικής μας ομάδας.»

Ο προπονητής Χρήστος Michailov : «Είναι πολύ χαρούμενος που ο Γιώργος ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι σε πολύ δυνατούς αθλητές όντας ο μικρότερος στην κατηγορία του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τους χορηγούς ΚΑΛΔΕΡΙΜΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΟΡΜΟ, BMW SERVICE ΝΤΑΛΙΜΠΙΡΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ ENDUROSTORE, COFEE LAB ΒΕΡΟΙΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΜΑΡΚΕΤ ΤΕΡΤΙΒΑΝΙΔΗΣ, HARRY’S COFFEE ΚΑΙ BTI GREECE αλλά και στους ανθρώπους που μας στήριξαν με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα τον Γιάννη Μητρούλα, την εταιρεία «Μακέττα», του προπονητές Ιωσηφίδη Στέφανο προπονητή Τζούντο και Σαββίδη Δημήτρη, τον αθλίατρο Νικόλαο Δήμου και την διατροφολόγο Δέσποινα Τσανακτσίδου. Τέλος θέλω να επισημάνω ότι ο αθλητής μας με την διάκριση του αυτή έχει μοριοδοτηθεί για την εισαγωγή του σε σχολές της επιλογής του, ως μέλος της Εθνικής ομάδας και θα συμμετάσχει στο Βαλκαβνικό, στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.»