Κατηγορίες
κορωνοϊός

Γιαλαντζί εμβολιασμός – αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα νοσηλεύτριας

Εντύπωση προκαλεί τόσο η ηλιθιότητα όσο και η ανευθυνότητα κάποιων (μεταξύ αυτών και γιατρού) στην περιοχή της Αθήνας, όταν αποκαλύφθηκε ότι έκαναν γιαλαντζί “εμβολιασμό”.

Συγκεκριμένα, στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ.Ν. “Ασκληπιείο Βούλας” πήγε ένα γιατρός του νοσοκομείου μαζί με πέντε γνωστούς του.

Οι γνωστοί του γιατρού είχαν κλείσει κανονικά ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο γιατρός επικαλέστηκε είπε ότι για ψυχολογικούς λόγους θα κάνει αυτός τον εμβολιασμό στους πέντε, προσποιήθηκε ότι τον κάνει και πετούσε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στο καλαθάκι με τα απορρίμματα.

Για το συμβάν διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) ενώ κατατέθηκαν και μηνύσεις για “Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης” και για “Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”.

Και φυσικά τίθεται το ερώτημα: “Ποιος είναι τελικά ο επικίνδυνος; Ο κορωνοϊός, το εμβόλιο, ο γιατρός ή οι… εμβολιασθέντες;;”

Γιατί άλλο πράγμα να λες “δεν θέλω”, “το φοβάμαι”, “το σκέφτομαι να το κάνω”, να έχεις δηλαδή τις αμφιβολίες σου για κάτι κι άλλο πράγμα να προσπαθείς να ξεγελάσεις μια ολόκληρη κοινωνία που 18 μήνες τώρα προσπαθεί να βγει από μια κατάσταση που την έχει κάνει άνω-κάτω.

Όσο δε για τις αμφιβολίες (που είναι ανθρώπινο να υπάρχουν όταν είναι βάσιμες και όχι σενάρια), θα πρέπει να πούμε κάτι που αναφέρουν νεώτερες επιστημονικές μελέτες:

– με τα εμβόλια ο κίνδυνος να εμφανιστεί πρόβλημα είναι 6/1.000.000

– με τα αντισυλληπτικά είναι 150/1.000.000

– με το κάπνισμα ο κίνδυνος είναι 60.000/1.000.000