Κατηγορίες
αυτοκίνητο

Έρχεται πλήρης ηλεκτρονικός φάκελος αυτοκινήτου

Έναν πλήρη – και προσβάσιμο από αρκετούς – ηλεκτρονικό φάκελο κάθε αυτοκινήτου θα πρέπει να αναμένουμε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο, το οποίο αναρτήθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου σε δημόσια διαβούλευση (δείτε ΕΔΩ), κάθε αυτοκίνητο θα έχει τον φάκελό του ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του.

Ενδεικτικά πέραν τον βασικών πληροφοριών της άδειας κυκλοφορίας στον φάκελο θα υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, το ιστορικό των τεχνικών ελέγχων που έχει κάνει το όχημα, την ασφάλισή του, αν είναι σε ακινησία ή αν είναι μεταξύ αυτών που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα κλπ.

Πρόσβαση σε αυτόν το φάκελο θα μπορούν να έχουν, μέσα από διαφορετικές εφαρμογές, τόσο οι ιδιοκτήτες των οχημάτων όσο και ελεγκτικά όργανα ή άλλοι (υπουργείο Μεταφορών, Αστυνομία, ΑΑΔΕ, Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων) ενώ θα υπάρχει διασύνδεση ώστε να γίνονται άμεσα και κάθε είδους επιβεβαιώσεις που απαιτούνται.