Κατηγορίες
ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Ανακοινώσεις της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας για διακοπές και προβλήματα στην υδροδότηση

Με ανακοινώσεις της η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας ενημερώνει για προβλήματα που εμφανίστηκαν στην υδροδότηση οικισμών καθώς και για διακοπή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 θα υπάρξει διακοπή στην υδροδότηση της Κοινότητας Βρυσακίου. Η διακοπή θα διαρκέσει από τις 8:30 το πρωί μέχρι και τη 1 μετά το μεσημέρι και αιτία είναι η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης βλάβης σε αγωγό ύδρευσης.

Όσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη στην υδροδότηση του Πλατάνου και των Τρικάλων, η ΔΕΥΑ ενημερώνει ότι τους κατοίκους πως η διακοπή του πόσιμου νερού στα δίκτυα ύδρευσης που εκδηλώθηκε από το βράδυ της Τετάρτης, 14/7/2021, οφείλεται στην πολύωρη διακοπή λειτουργίας του αντλιοστασίου που υδροδοτεί τις δύο τοπικές κοινότητες μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή της ΤΚ. Πρασινάδας, κατά την διάρκεια της οποίας έχει κλαπεί το καλώδιο της παροχής ρεύματος του αντλιοστασίου.

Η βλάβη έχει αποκατασταθεί τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης 15/7/2021 και από εκείνη την ώρα και μετά οι ΤΚ. Πλατάνου και ΤΚ. Τρικάλων υδροδοτούνται με τα ίδια κυβικά μέτρα νερού που έπαιρναν και πρίν την βλάβη.

Η μεγάλη πτώση πίεσης που παρατηρείται μέχρι σήμερα, οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση σε νερό λόγω του καύσωνα την στιγμή που οι υδατόπυργοι που δίνουν νερό σε αυτές τις δύο κοινότητες ήταν άδειοι λόγω της βλάβης.

Ήδη και μετά από αυτοψία των τεχνικών συνεργείων της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξάνδρειας, διαπιστώσαμε πως η στάθμη του νερού στους δύο υδατόπυργους άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει.

“Παρακαλούμε για την ελάχιστη το δυνατόν κατανάλωση ούτως ώστε, η πίεση να αποκατασταθεί πλήρως μέχρι αργά το βράδυ σήμερα Παρασκευή 16/7/2021.” αναφέρεται στην ανακοίνωση.