Κατηγορίες
περιβάλλον

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η «αποκατάσταση των οικοσυστημάτων».

Φέτος, βγαίνοντας από την καραντίνα, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου μας καλεί να βρεθούμε στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μία σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών και καταγραφή της βιοποικιλότητας, μίνι ξεναγήσεις, ποδηλατοπορεία και περίπατο στη φύση, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου 2021.

Οι δράσεις διοργανώνονται από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, την περιβαλλοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις, την εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, τη Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα και την περιβαλλοντική οργάνωση iSea.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 5 Ιουνίου:

18:00: Διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος iNaturalistGR: ένα νέο εργαλείο μεγάλης κλίμακας για τη συλλογή δεδομένων βιοποικιλότητας στην Ελλάδα. https://zoom.us/j/94440714569?pwd=eVZwbWUrT0huQjlKcnU1TEZicEk5UT09

Κυριακή 6 Ιουνίου

9:30 – 13:30: Παρακολούθηση πουλιών και μίνι ξεναγήσεις στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου – Πάρκο Κερκύρας/Κόκκινος Δρόμος

9:30 – 13:30: Υποδοχή επισκεπτών στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

9:30 – 12:00: Ποδηλατοπορεία 28 klm. Εκκίνηση: Πάρκο Κερκύρας/Κόκκινος Δρόμος

10:00 – 11:00: Πεζοπορία 60 min στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού. Εκκίνηση: Διασταύρωση παράκτιου αναχώματος/ιστός σημαίας

11:00: Απελευθέρωση ζώων στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων