Κατηγορίες
Ημαθία

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: απαιτείται ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας Υγείας

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας της Ημαθίας για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον τομέα της Υγείας, την Πέμπτη 17/6 δόθηκε στη Βέροια συνέντευξη που διοργάνωσε η Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικός εισηγητής ήταν ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος (υπεύθυνος του τμήματος Υγείας της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ) ενώ συμμετείχαν επίσης ο συντονιστής της Ν.Ε. Κώστας Καλδάρας, το μέλος της Ν.Ε. και διοικητικός υποδιευθυντής του Νοσοκομείου Βέροιας Βασ. Κωνσταντινόπουλος και η Μπέινα Κωστοπούλου, συντονίστρια της Ο.Μ. Νοσοκομείου.

Όπως είπαν οι παρευρισκόμενοι, σκοπός της συνέντευξης ήταν η ανάδειξη και παρουσίαση των προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας στην Ημαθία (αλλά και γενικότερα στη χώρα).

Μεταξύ άλλων ο Π. Τσαπαρόπουλος ανέφερε ότι το Ε.Σ.Υ. έχει αποδιοργανωθεί πλήρως, έγινε “covid-οποίηση” όλων των νοσοκομείων, ακόμη και της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας ενώ είπε πως το σύστημα έχει επικεντρωθεί στην COVID και αυτό προκάλεσε ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες που έχουν στρέψει στους ιδιώτες ενώ υπάρχει και “πλεονάζουσα θνησιμότητα” (με μ.ο. θνησιμότητας πάνω από 60% στις ΜΕΘ με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη να είναι στο μισό).

Επεσήμανε δε ότι είναι σημαντική για το μέλλον η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας των δομών Υγείας αλλά και η ύπαρξη ενός αξιόλογου συστήματος πρωτοβάθμιας συστήματος Υγείας, με ολοκλήρωση των ΤοΜΥ, ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας και ένταξη των ΤοΜΥ ολοκληρωμένα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δείτε στη συνέχεια όλη τη συνέντευξη, στο βίντεο του Πληροφοριοδότη και του Αντώνη Χατζηκυριακίδη.