Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Με αλλαγές και από 1 έως 4 Ιουλίου 2021 το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Με αλλαγές, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, επιστρέφει στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις” που διοργανώνει το φεστιβάλ (το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας), φέτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το διάστημα 1 έως 3 Ιουλίου στο Ιστορικό Κονάκι Αλεξάνδρειας ενώ η τελετή λήξης την τελευταία ημέρα (4 Ιουλίου) θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας.

Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν 27 ταινίες από 19 χώρες (μεταξύ αυτών από την Αργεντινή, τον Καναδά, το Ιράν) ενώ την τελευταία ημέρα εκτός από τις απονομές των βραβείων έχει προγραμματιστεί προβολή βραβευμένων ταινιών και μουσική βραδιά από το μουσικό σχήμα ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ και τους Γιώργο Γελαράκη και Μάγδα Πένσου (μουσική Θ. Μικρούτσικου και ποιήση Ν. Καββαδία).

Τις ημέρες του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εργαστήρια από τον Ηλία Φλωράκη, σκηνοθέτη, σεναριογράφο, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ), συνεργάτη του Νεανικού Πλάνου και του Φεστιβάλ Ολυμπίας, δημιουργού του Cinelike Lab.

Τα βραβεία τα οποία θα δοθούν (σε παρένθεση οι χορηγοί των βραβείων):

1ο Βραβείο : Καλύτερης Ξένης Ταινίας (Κατάστημα υγιεινής διατροφής – Παραδοσιακό Παντοπωλείο Βάφα)

2ο Βραβείο : Καλύτερης Ελληνικής ταινίας (ΕΛΤΑ courier Αλεξάνδρειας, Μπεντίλα Γεωργία)

3ο Βραβείο : Πρωτότυπου σεναρίου (Κατάστημα υγιεινής διατροφής – Παραδοσιακό Παντοπωλείο Βάφα)

4ο Βραβείο : Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης Ταινίας (τμήμα Creative Arts του Edge Hill University)

5ο Βραβείο : Βραβείο κοινού

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ψηφίσει το σύνολο των ταινιών που θα προβληθούν και να καθορίσει με την ψήφο του την ταινία που θα λάβει το βραβείο κοινού. Το Βραβείο Κοινού απονέμεται στην μνήμη του σινεφίλ συνδημότη μας Στάθη Ανεσίδη από την οικογένεια του.

Στην ανακοίνωσή της η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ευχαριστεί την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας και τον πρόεδρό της Μ. Σταυρή για την στήριξη στο Φεστιβάλ, την ΕΣΤΙΑ Ρουμλουκιωτών και τον πρόεδρο της καθώς και την κα. Βετσοπούλου για την παραχώρηση του χώρου του Κονακίου, τους χορηγούς που στηρίζουν διαχρονικά τη διοργάνωση, το μουσικό σχήμα ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ και τους Γ. Γελαράκη και Μ. Πένσου καθώς και όλους τους συντελεστές που συμμετέχουν αφιλοκερδώς, τον Φλωράκη Ηλία για την δωρεάν διάθεση των εργαστηρίων και τα μέλη της κριτικής επιτροπής (Βλαχογιάννη Ιφιγένεια, Ζερβουδάκη Δημήτρη, Λιάκου Άντα, Φλωράκη Ηλία, Matthew Pateman).

Επίσης το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (μέρος του τεχνικού εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί στο φεστιβάλ προέρχεται από την δωρεά του Ιδρύματος).

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

  • ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ
  • ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΒΑΦΑ
  • ΕΛΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ
  • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΝΘΟΣ
  • ΣΤΑΝΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

“Σας περιμένουμε τις ημέρες 1-3 Ιουλίου στο Ιστορικό Κονάκι Αλεξάνδρειας (Είσοδος Ελεύθερη, Έναρξη προβολών 9:30 μμ) καθώς και στην τελετή λήξης στις 4 Ιουλίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (Είσοδος για ενήλικες 5 ευρώ, η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν) με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Καλές προβολές!!!”, καταλήγει το ενημερωτικό της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις”.