Κατηγορίες
αθλητικά

Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros

Ήταν ένα παιχνίδι για πρωταθλητές. Κράτησε πάνω 4 ώρες, είχε συνεχείς εναλλαγές, είχε δύναμη, είχε πόντους που σε πολλές περιπτώσεις παίζονταν μέχρις εσχάτων και πάνω από όλα αγωνία για τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που το παρακολουθούσαν.

Δυστυχώς ο Έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει τον πολύπειρο Σέρβο Novak Djokovic στον τελικό του Roland Garros. Αυτό όμως δεν αφαιρεί τίποτε ούτε από την αξία του Τσιτσιπά ως αθλητή ούτε κάνει την πορεία του λιγότερο σημαντική.

Το παιχνίδι έληξε 3-2 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) και φυσικά ο Τσιτσιπάς – όπως και η Σάκκαρη – μακάρι να αποτελέσουν για τη χώρα ότι αποτέλεσαν οι μπασκετμπολίστες το 1987, οι ποδοσφαιριστές το 2004, ο Δήμας, η Πατουλίδου, ο Πετρούνιας, η Κελεσίδου και πολλοί άλλοι αθλητές σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, ώστε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Και φυσικά είναι περιττό να πούμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουμε πολλές ώρες μπροστά στις οθόνες μας στο μέλλον βλέποντας τις προσπάθειες και του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη…