Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία

“Αλλάζει χέρια” βουλευτική έδρα στην Ημαθία – Τόλκας αντί Καρασαρλίδου

Εκδόθηκε τελικά η απόφαση του εκλογοδικείου στο οποίο έχει προσφύγει πριν από μήνες ο πρώην βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, που ζητούσε την ακύρωση της εκλογής της Φ. Καρασαρλίδου λόγω προβλήματος στη διαδικασία.

Με την απόφαση η έδρα περνάει πλέον στον Άγγελο Τόλκα, ο οποίος επιστρέφει στο κτίριο της Πλατείας Συντάγματος μετά από εννέα χρόνια και αφού στο μεταξύ είχε συμμετάσχει σε Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός (είχε οριστεί από τον Τσίπρα ως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Για την υπόθεση, που σίγουρα θα φέρει τα πάνω-κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (εξελίξεις θα υπάρξουν, είναι σχεδόν … νομοτελειακό), είχαμε αναφερθεί ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Σε δήλωσή της για την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος του Ιουλίου του 2019 η Φρόσω Καρασαρλίδου αναφέρει τα ακόλουθα:

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε να ακυρώσει την ψήφο εκατοντάδων πολιτών της Ημαθίας που συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές, για μόνο το λόγο ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αμέλησαν να μονογράψουν τους σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια, δηλαδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού και όχι σε δικαστικές αίθουσες. Η Δημοκρατία βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη, όταν θέση στην εθνική αντιπροσωπεία καταλαμβάνει άλλος από αυτόν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο. Το να επιρρίπτονται σε βάρος των εκλογέων σφάλματα των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι μόνον εξωφρενικό, είναι ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι αυτονόητο ότι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας που με τίμησαν με την ψήφο τους, θα συνεχίσω με αμείωτο ζήλο να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου. Επιφυλάσσομαι για τις ενέργειές μου αφού καθαρογραφεί η απόφαση.