Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ΚΔΑΠ Δήμος Αλεξάνδρειας

Πληροφορίες για το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αλεξάνδρειας

Σειρά πληροφοριών σχετικά με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Αλεξάνδρειας και τη λειτουργία του δίνει με ενημερωτικό σημείωμά της η Κοινωφελής Επιχείριση του Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.).

Συγκεκριμένα:

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ λειτουργεί στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με φορέα υλοποίησης την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Σκοποί –υπηρεσίες των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι:

1) Η δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία εκτός σχολικού ωραρίου για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή ομαδική δραστηριότητα. Λειτουργούν τμήματα γυμναστικής,πληροφορικής και μουσικοθεραπείας.

2) Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων καθώς και κοινωνική ένταξη- ενσωμάτωση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία.

3) Στήριξη της οικογένειας ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού (Συμβουλευτική) καθώς και αξιολόγηση αναγκών ωφελούμενων και των οικογενειών τους για διασύνδεση και παραπομπή σε αρμόδιες υπηρεσίες όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής της οικογένειας καθώς απελευθερώνονται από τη φροντίδα του ατόμου Αμεα.

4) Παροχή υγειούς και ασφαλούς παραμονής των ατόμων Αμεα σε κτίριο προσαρμοσμένο σύμφωνα με τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές.

5) Αξιολόγηση αναγκών ωφελούμενων και των οικογενειών τους, καθώς και διασύνδεση-παραπομπή σε αρμόδιες υπηρεσίες όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ λειτουργεί καθημερινά 16:00-22:30 στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου & Σταύρου Νιάρχου (στο κτήριο των “Παιδιών της Άνοιξης”)

Πληροφορίες καθημερινά από 16:00 – 20:00

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2333022403 και στο email kdap.mea@alexandria.gr