Κατηγορίες
αγροτικά

Κάλεσμα για συγκέντρωση – συλλαλητήριο αγροτών στη Νάουσα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας» καλεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες σε συγκέντρωση – συλλαλητήριο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα την Τετάρτη 16 Ιούνη και ώρα 7:30 το απόγευμα στη διασταύρωση της Νάουσας.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

“Αν και έχουν περάσει δύο μήνες από τις καταστροφές που προκάλεσαν στην παραγωγή μας οι παγετοί και το χαλάζι, καμιά συγκεκριμένη και ουσιαστική απάντηση δεν είχαμε στα δίκαια αιτήματα μας από την Κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ.

Οι « οδικοί άξονες» που ανακοίνωσε ο υπουργός, που αφορούν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές είναι γνώριμοι στους αγρότες, έχουν πολλά εμπόδια και αναχώματα, οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή, και στο πετσόκομμα των αποζημιώσεων.

Στα λόγια έμειναν και οι υποσχέσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ , ότι θα μας «αιφνιδιάζε ευχάριστα» με αποζημιώσεις και μάλιστα στο χρόνο που θα παραδίδαμε τη παραγωγή μας.

Αν και έχει λήξει η περίοδος της συγκομιδής σε πολλές καλλιέργειες με κεράσια, βερύκοκα, υπερπρώιμα ροδάκινα δεν είδαμε κανένα «ευχάριστο αιφνιδιασμό».

Επειδή χορτάσαμε χρόνια τώρα από λόγια από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, Υπουργούς, Περιφερειάρχες και άλλους παρατρεχάμενους δεν μας μένει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος του αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών μας και τη συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας .

Καλούμε σε συλλαλητήριο – συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 19:30μμ με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στη διασταύρωση της Νάουσας.

Απαιτούμε :

• την άμεση προκαταβολή για τις ζημιές .

• Να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ

• με τις αποζημιώσεις .

• Αλλαγή του κανονισμού, ώστε να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

• Κατάργηση του άρθρου 7 και 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

• Στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό στον ΕΛΓΑ .

• Δημόσιος Φορέας ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση .

• Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτική παραγωγή. Καμία αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.

• Να γίνουν έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από τα φυσικά φαινόμενα, αντιχαλαζική προστασία, ανεμομείκτες για την προστασία από τον παγετό, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα.

• Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ, να παγώσουν τα χρέη προς Τράπεζες, Εφορία, ΔΕΚΟ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και αλλού.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ