Κατηγορίες
βουλευτές

Επιστολή Μπαρτζώκας σε Αυγενάκη για το Χιονοδρομικό Σελίου

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη θέτει το ζήτημα της παντελούς έλλειψης ηλεκτροφωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, καλώντας τον να ανταποκριθεί στο αίτημα του, αλλά και αίτημα της τοπικής κοινωνίας για επαναλειτουργία του, κατά τους θερινούς μήνες.

Το κείμενο της επιστολής:

Βέροια, 23 Ιουνίου 2021

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω το ζήτημα της παντελούς έλλειψης ηλεκτροφωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, το οποίο αποτελεί το στολίδι της Ημαθίας και το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Χώρας. Βρίσκεται εντός του Σελίου, και η λεπτομέρεια αυτή κατοχυρώνει την ιδιαιτερότητα του χιονοδρομικού Σελίου, καθώς είναι το μοναδικό χιονοδρομικό το οποίο βρίσκεται εντός ορίων τοπικής κοινότητας.

Περνώντας στο ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινότητα, σας γνωστοποιώ ότι ο περιβάλλοντας χώρος του χιονοδρομικού και, συγκεκριμένα, η τεράστια έκταση πάρκινγκ που υπολογίζεται σε 36 στρέμματα, προσφέρεται τόσο για χώρος αναψυχής ή και αυτοσχέδιος χώρος άθλησης, καθώς λόγω του δεδομένου υψομέτρου, αρκετοί δημότες τον επιλέγουν για την προσωπική τους περιπατητική διαδρομή ή εναλλακτικούς τρόπους άσκησης κατά τους θερινούς μήνες λόγω δροσιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χώρο τον επισκέπτονται όχι μόνο οι δημότες του Σελίου, αλλά πολλοί κάτοικοι, τόσο της Βέροιας, όσο και της Νάουσας.

Ωστόσο, ενώ υφίσταται υποδομή ηλεκτροφωτισμού, από το 2011 δεν χρησιμοποιείται, με τοπικούς παράγοντες να υποστηρίζουν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο απαξιώνεται η πολυδάπανη υποδομή ηλεκτροφωτισμού που ήδη υφίσταται, αλλά και αποτρέπεται ο τοπικός πληθυσμός να κάνει χρήση του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με δεδομένο ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην οποία προΐσταστε, σας καλώ να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για φωταγώγηση του χώρου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κατά τις ώρες 21:00 έως 24:00, προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί από τους δημότες των περιοχών.

Αναστάσιος Μπαρτζώκας

Βουλευτής ΠΕ Ημαθίας