Κατηγορίες
παιδεία

Self-tests για τα σχολεία: αποδεκτές τόσο οι χειρόγραφες όσο και οι αυτοματοποιημένες κάρτες μαθητών

Υπάρχουν φίλοι αναγνώστες που ρωτάνε πάλι για τα sefl-tests που κάνουν οι μαθητές των σχολείων.

Η διαδικασία όντως έχει αλλάξει, πλέον γίνεται ένα test την εβδομάδα (όχι δυο), και είναι εξαιρετικά απλή:

Γίνεται το test (όλοι λένε πως το καλύτερο και ασφαλέστερο είναι να γίνεται αργά το απόγευμα ή το βραδάκι της Κυριακής), ο γονέας ή ο κηδεμόνας του μαθητή ή της μαθήτριας κάνει τη δήλωση ηλεκτρονικά στο self-testing.gov.gr και στη συνέχεια είτε εκτυπώνει την “σχολική κάρτα για COVID-19” απευθείας (έχει ήδη όλα τα στοιχεία) είτε συμπληρώνει – αν δεν διαθέτει εκτυπωτή – το “λευκό” pdf που είναι διαθέσιμο στο ίδιο site και το έχει ήδη εκτυπώσει κάπου αλλού. Η κάρτα ισχύει για τα μαθήματα από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Στη δεύτερη περίπτωση (χειρόγραφη κάρτα) ο γονέας ή ο κηδεμόνας συμπληρώνει σωστά ΟΛΑ τα στοιχεία (συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού κωδικού που έχει δημιουργηθεί αυτόματα την ώρα της δήλωσης και υπάρχει στην οθόνη σας) – ο κωδικός αυτός αποτελείται από πολλά λατινικά κεφαλαία ή “μικρά” γράμματα και αριθμούς και είναι εύκολο να εντοπιστεί για να τον αντιγράψετε στο χαρτί.

Με ένα από αυτά τα δυο χαρτιά ο μαθητής μπορεί να μπει στο σχολείο και να κάνει μάθημα και ο μοναδικός κωδικός σε αυτά αποδεικνύει πως έχει γίνει η δήλωση (το να γράφει κάποιος ψέμματα στη δήλωση για το αποτέλεσμα του test δεν είναι τίποτε περισσότερο από ανευθυνότητα).

Επισημαίνουμε κάτι σημαντικό: αν λείπει κάποιο στοιχείο από το έντυπο που συμπληρώνουν οι γονείς/κηδεμόνες τότε το σχολείο δεν θα κάνει αποδεκτό για μάθημα τον μαθητή/την μαθήτρια. Αν όμως όλα έχουν γραφεί όπως πρέπει, τότε το σχολείο ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να παραλάβει την κάρτα και να δεχθεί στα μαθήματα τον μαθητή ή την μαθήτρια (είτε έχει στη διάθεσή του την προεκτυπωμένη είτε την χειρόγραφη “σχολική κάρτα για COVID-19”) χωρίς να έχει το δικαίωμα να ζητήσει κάτι άλλο σχετικό με τις κάρτες ή τη διαδικασία.