Κατηγορίες
Ευρώπη παιδεία

Το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ (VIDEO)

Το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2020-21», με αφορμή τον εορτασμό για την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, παρουσίασε την τελική του δράση με τίτλο «Ευρώπη, Πολιτισμός, Ελλάδα 40 χρόνια!».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη σαραντάχρονη κοινή πορεία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έμφαση στον πολιτισμό και τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση χρηματοδοτήσεων οι οποίες συνέβαλαν στην ανάπλαση κτηρίων της ευρύτερης περιοχής του νομού Ημαθίας.

Οι μαθητές, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με τους θεσμούς και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκδηλώνοντας ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Ευρωβουλευτή και μέλος της Eπιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεωργούλη Αλέξη, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολο, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη Κωνσταντίνο, στο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη Παναγιώτη, στην υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT κ. Αντωνίου Χρυσάνθη και στην ταμία του πολιτιστικού συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος «ο Βαρασός» κ. Παπαμάλη- Μουρβετίδου Μιράντα για την χαρά και τη τιμή που μας έκαναν να συμμετέχουν διαδικτυακά στην εκδήλωση.” καταλήγει το ενημερωτικό του σχολείου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που ετοίμασε το ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής.