Κατηγορίες
περιβάλλον

Την Κυριακή 30 Μαΐου καθαρίζουμε την παραλία Αλυκής Κίτρους!

Από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

“Στην παραλία μπροστά από την Αλυκή Κίτρους στην Πιερία, από το θυρόφραγμα ως το Φάρο, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο πολύ μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Λόγω των ρευμάτων του Θερμαϊκού Κόλπου, θα βρούμε εκεί απορρίμματα από όλο το Θερμαϊκό, ακόμη και από το νότιο Αιγαίο (αν και, μεγάλο μέρος της ρύπανσης αφορά τα απόβλητα των μυδοκαλλιεργειών).

Η προστατευόμενη αυτή περιοχή περιλαμβάνει ένα πολύτιμο αμμοθινικό οικοσύστημα, και για αυτό δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν μηχανικά μέσα για τον καθαρισμό. Για το λόγο αυτό χρειάζεται τη φροντίδα μας!

Την Κυριακή 30 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σας προσκαλούμε σε εθελοντικό καθαρισμό για να αλλάξουμε όλοι μαζί την εικόνα αυτής της παραλίας, που είναι μία από τις πιο ρυπασμένες της Μεσογείου.

Το ραντεβού μας θα είναι στις 10 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ. Θα τηρήσουμε αποστάσεις και άλλα μέτρα ατομικής προστασίας από την COVID-19, ενώ οι οικογένειες και οι παρέες θα δουλεύουν συνεργαζόμενες μεταξύ τους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού ενώ Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν: η Εταιρεία Ελληνικές Αλυκές ΑΕ, ο Σύλλογος Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας, το Λιμεναρχείο Κατερίνης, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις και τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι.

Σύλλογοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811!”