Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Τα παρακάτω κρατήστε τα

Κρατήστε ορισμένα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν την κοινή γνώμη τις επόμενες ημέρες – με αυτά θα ασχοληθούμε και στις αναρτήσεις αλλά και στα podcasts της Περισκόπησης:

  • μηνύσεις από διευθυντές σχολείων σε καθηγητές ή από καθηγητές σε διευθυντές σχολείων λόγω της υποχρέωσης να γίνουν self-tests για κορωνοϊό. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική ενώ κάθε εμπλεκόμενος ήδη δίνει διαφορετικό λόγο για το ότι δεν κάνει το test.
  • κατάθεση του νομοσχεδίου που σχετίζεται με το οικογενειακό δίκαιο, τη λεγόμενη “συνεπιμέλεια” κλπ κλπ. Η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη, έχει ανοίξει εδώ και αρκετό καιρό ενώ ήδη κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί πολιτικά κόμματα, φορείς, οργανώσεις.
  • κατάθεση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά. Ό,τι κι αν πούμε είναι λίγο – το μόνο που θα αναφέρουμε είναι πως όσο κι αν θέλουν να το παρουσιάσουν ως “προοδευτικό” και “καινοτόμο” κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι. Στα περισσότερα σημεία του μας πάει υπερβολικά πολύ πίσω. (στο όλο θέμα, βάλτε και το γεγονός ότι εδώ και μια δεκαετία περίπου όλοι μιλάνε για … απασχόληση κι όχι για εργασία. Κι όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε αυτό).
  • απόφαση του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για αποζημίωση οικογένειας που έχασε μέλος της λόγω εμβολιασμού που έγινε παλαιότερα. Μπορεί κάθε περίπτωση να είναι διαφορετική, όμως λέει πολλά ένα τμήμα της απόφασης που αναφέρεται σε “(….) βλάβη, μη οφειλομένη σε παρεμβαλλομένη παράνομη πράξη ή παράλειψη (όπως π.χ. χορήγηση ελαττωματικού ή ακαταλλήλου σκευάσματος ή πλημμέλειες κατά την διενέργεια του εμβολιασμού), ανακύπτει ευθέως εκ του άρθρου 4 παρ. 5 σε συνδυασμό και με το άρθρο 25 παρ 4 του Συντάγματος ευθύνη του κράτους”.
  • επίσκεψη του Τσαβούσογλου στην Αθήνα (πρόσκληση ήδη υπάρχει ανοιχτή)– όπου είναι σίγουρο ότι ο γείτονας θα θελήσει να … πάρει τη ρεβάνς και θα τον ακούσουμε να μιλάει για τα πάντα, από “μειονότητες” μέχρι “δικαιώματα” της χώρας του στο Αιγαίο.
  • “προειδοποιήσεις” Ζάεφ (που έρχεται άμεσα στην Αθήνα και που μιλάει για “μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα”) ότι αν δεν προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στην ΕΕ, τότε θα κινδυνεύσει η Συμφωνία των Πρεσπών – άραγε μια τέτοια εξέλιξη ποιον συμφέρει, εμάς ή τους γείτονες;;
  • δοκιμές για το λεγόμενο “πράσινο διαβατήριο”, το ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό με το οποίο θα μετακινούμαστε στην ΕΕ. Τελικές αποφάσεις για το θέμα θα ληφθούν στη επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όμως μέχρι τότε θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά.