Κατηγορίες
διεθνή Ελληνοτουρκικά

Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου

Τη χώρα μας θα επισκεφτεί το διήμερο 30 και 31 Μαΐου 2021 ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κι αν η δεύτερη ημέρα και οι τελευταίες ώρες της πρώτης ημέρας της επίσκεψης είναι κάπως “λογικά” (παραμονή στην Αθήνα, για συναντήσεις με τον ομόλογό του Δένδια και τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη), οι πρώτες ώρες της παραμονής του στην Ελλάδα αφορούν επίσκεψη στη Θράκη και η επίσκεψη αυτή γίνεται κατόπιν άδειας και είναι χαρακτηρισμένη ως “ιδιωτική”.

Φυσικά στη Θράκη δεν πάει για τουρισμό και για να απολαύσει τις ομορφιές της περιοχής! Εκεί αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους γνωστούς κύκλους της μουσουλμανικής μειονότητας, που έχουν την εντύπωση ότι είναι Τούρκοι και ονειρεύονται ένωση της Θράκης με την Τουρκία.

Η Ελλάδα θα πρέπει κάποια στιγμή να βάλει μια σειρά και σε αυτό το κομμάτι όπως και ένα τέλος στα ατέλειωτα πήγαινε-έλα Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη.

Κι αν ο γείτονας Μεβλούτ αποφασίσει να μιλήσει πάλι για “αδέρφια του”, για “τουρκικές μειονότητες”, για “μητέρες πατρίδες” κλπ κλπ, τότε ας τον ξεπροβοδίσουν με το καλό μέχρι το κοντινότερο αεροδρόμιο (γιατί θα κάνει κατάχρηση της ελληνικής φιλοξενίας) κι ας τον στείλουν πίσω στην Τουρκία.