Κατηγορίες
Ημαθία

Πως θα εορταστεί η 9η Μαΐου στην Ημαθία

Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού είναι η 9η Μαΐου (ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) και στη χώρα μας έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής από το Έθνος προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 9 Μαΐου και στην Ημαθία οι κύριες εκδηλώσεις του εορτασμού θα γίνουν στην πόλη της Βέροιας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει:

α) Γενικό σημαιοστολισμό από την 8 η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

γ) Δοξολογία την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στον Ι.Ν.Αγίου Αντωνίου Βέροιας και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πόλης από τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και από φορείς, οργανώσεις, σχολεία και εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων.