Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη Δράση 4.1.2 (εξοικονόμηση ύδατος)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους, φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και συλλογικά σχήματα του Υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις», να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020. (ΑΔΑ:ΩΔΓΗ4653ΠΓ-45Ν)

Στόχοι της δράσης είναι:

  1. Η αποκατάσταση, διατήρηση και ενίσχυση των οικοσυστημάτων που συνδέονται με τη γεωργία με την εξοικονόμηση ύδατος μέσω της μείωσης της ποσότητας που αντλείται από τα υπόγεια ή επιφανειακά υδατικά συστήματα.
  2. Η προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων μέσω της αύξησης της αποδοτικότητας χρήσης ύδατος με την εισαγωγή προηγμένων αρδευτικών συστημάτων στη γεωργία
  3. Η βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή μέσω της βελτίωσης της διαχείρισης του ύδατος
  4. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ενίσχυσης επενδύσεων ώστε να εκσυγχρονιστούν.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν μια αίτηση στήριξης ηλεκτρονικά στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr και εν συνεχεία , ως φυσικό φάκελο, στην ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του φυσικού προσώπου, ή της έδρας του νομικού προσώπου ή του συλλογικού σχήματος κατά το διάστημα από 11/05/2021 έως 27/07/2021.

Η δημοσίευση βρίσκεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (www.agrotikianaptixi.gr) & (www.minagric.gr) και στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.