Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 2.691 κρούσματα σε όλη τη χώρα – τι “ανοίγει” από Δευτέρα 10 Μαΐου (video)

Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε ότι μέχρι τις 3 μμ της Παρασκευής 7 Μαΐου 2021 τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 2.691 σε όλη τη χώρα. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 392.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.910 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749.

Στην Ημαθία ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο ήταν δεκατέσσερα (14).

Οι ειδικοί, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζουν σταθερά πτωτική πορεία για 4η εβδομάδα και ενώ υπάρχει σημαντική μείωση εισαγωγών στις ηλικιακές ομάδες που έχουν εμβολιαστεί, είναι επιφυλακτικοί και αναμένουν τα στοιχεία που θα σχετίζονται με την περίοδο του Πάσχα. Ανησυχητικό είναι για τους ειδικούς το γεγονός ότι το 1/4 των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ είναι άτομα ηλικιών μεταξύ 35-55 ετών.

Πάντως στα θετικά είναι το γεγονός ότι αναμένουν αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Όσον αφορά δραστηριότητες, υπηρεσίες και σχολεία που ήταν ακόμη κλειστά, όλα αυτά θα ανοίξουν σταδιακά το διάστημα από 10 Μαΐου και μετά. Θα επαναλειτουργήσουν επίσης μουσεία, θερινά σινεμά, ζωντανά θεάματα και ακροάματα καθώς και αθλητικές δραστηριότητες.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί: