Κατηγορίες
Ημαθία

Η Νάουσα τίμησε την επέτειο για τα 199 χρόνια από το Ολοκαύτωμα

Με επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 9 Μαΐου, οι εκδηλώσεις για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης της Νάουσας, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολου Βεσυρόπουλου ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης.

Μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χώρο Θυσίας τελέστηκε Τρισάγιο και ακολούθησε η ρίψη στεφάνου στο βάραθρο της Αράπιτσας από τον κ. Βεσυρόπουλο και την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο από τους επισήμους, ενώ στη συνέχεια έλαβε χώρα η αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας, ιστοριοδίφης Δημήτρης Ευαγγελίδης, Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας, ενώ την Μακρυνίτσα τραγούδησε η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καλαιτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.