Κατηγορίες
κορωνοϊός

Ερωτήματα για τη μείωση των self-test στη σχολική κοινότητα

Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στα rapid tests που συχνότατα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα (ώστε να γίνεται καλύτερος έλεγχος της κατάστασης), ερωτήματα προκαλεί η απόφαση για τη μείωση των self-tests στα σχολεία.

Μέχρι τη διακοπή για το Πάσχα στα σχολεία έπρεπε να γίνουν 2 self-tests την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη έπρεπε να παρουσιάζονται διαφορετικά tests. Με την επιστροφή όμως στα θρανία τα tests από δυο έγιναν ένα.

Οι ανησυχία όσων φωνάζουν και λένε πως πρέπει να επιστρέψει η μαθητική κοινότητα στα 2 tests σε εβδομαδιαία βάση έγκειται στο γεγονός ότι κυρίως οι αποστάσεις δεν τηρούνται στα σχολεία, ότι κι αν γίνει και όσο κι αν προσπαθήσουν οι εκπαιδευτικοί να την επιβάλουν.

Τα παιδιά έρχονται κοντά στο ένα στο άλλο, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό επίσης ενώ ανοιχτά παράθυρα, χωριστά διαλείμματα ή άλλα μέτρα – σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εστίαση άνοιξε και τα παιδιά βγαίνουν περισσότερο έξω – δεν είναι δυνατόν να διασφαλίσουν και πολλά πράγματα.

Πρέπει να σημειωθεί πως για το θέμα του ενός self-test υπάρχουν διαφοροποιήσεις και ενστάσεις ακόμη και μεταξύ των μελών της επιτροπής που εισηγείται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.