Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

10.007 (ολογράφως: δέκα χιλιάδες επτά)

Όσο πιο απλά, λακωνικά γίνεται: στη χώρα μας οι θάνατοι που επίσημα συνδέονται με τον κορωνοϊό ξεπέρασαν την Κυριακή 25 Απριλίου τους 10.000. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να πούμε αν μετά από 13 μήνες και 10.007 θανάτους η Ελλάδα “τα πήγε καλά” ή “απέτυχε να αντιμετωπίσει” τη λαίλαπα.

  • Για τους περισσότερους από εμάς το “10.000” είναι ένας αριθμός που προκαλεί σοκ και δέος. Για κάποιους άλλους όμως ήταν ο πατέρας τους, η μητέρα τους, ο αδελφός, ο γιος ή η κόρη, ο συμπέθερος, η θεία, ένας μακρινός ή πιο κοντινός ξάδερφος, ο φίλος ή η κολλητή απ’ το Γυμνάσιο…
  • Για κάποιους άλλους, αμετανόητους και ανόητους, αυτό το “10.000” είναι ένα πλαστό νούμερο που σχετίζεται με μια κατάσταση “που δεν υπάρχει, που την έστησαν για να μας κλείσουνε μέσα ή για να μας βάλουν τσιπάκια και να μας δηλητηριάσουνε με τα εμβόλια και τα τεστ”…

Δέκα χιλιάδες θάνατοι. Αλλά ταυτόχρονα και δεκάδες χιλιάδες προσωπικές ιστορίες που συνδέονται μ’ αυτούς τους δέκα χιλιάδες θανάτους, όπως επίσης και δεκάδες χιλιάδες ζωές που άλλαξαν ρότα εξαιτίας αυτών των 10.007 απωλειών.

Όλα τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν είναι θέμα υπευθυνότητας, επαφής με την πραγματικότητα, ψυχραιμίας, και κυρίως αντίληψης της κατάστασης την οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε (δυστυχώς οι επιστήμονες λένε πως η ανηφόρα δεν έχει τελειώσει ακόμη ενώ η κοινωνία βρίσκεται ενόψει χαλάρωσης ενός ανύπαρκτου το τελευταίο διάστημα lockdown). Στο τέλος όμως ας μη ζητάμε τα ρέστα από εκεί που δεν πρέπει.