Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Χατζηδάκης (όπως λέμε Πόπωτας;;)

Με τροπολογίες λύνονται στη χώρα μας τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά από τον σούπερμαν Χατζηδάκη (ο οποίος όπου πήγε ισοπέδωσε τα πάντα – αρκεί να θυμηθούμε την πιο μεγάλη “επιτυχία” του, την Ολυμπιακή, που από κρατικό μονοπώλιο την έκανε ιδιωτικό μονοπώλιο το οποίο προσφάτως ενισχύθηκε κιόλας με κάτι ψιλά…).

Τροπολογίες που μπαίνουν και σε άσχετα νομοσχέδια, όπως αυτό του υπουργείου Δικαιοσύνης. Επίσης αναμένεται και νομοσχέδιο με το οποίο το οκτάωρο γίνεται δεκάωρο και επί εξάμηνο (ότι λέγεται από τα παπαγαλάκια περί μαζεμένων ρεπό ή άλλα τέτοια είναι απλά “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”!) .

Σε διάφορες χώρες του εξωτερικού (πχ Ισπανία ή Νέα Ζηλανδία) συζητάνε οι… άσχετοι μείωση του ωραρίου στο εξάωρο ή ακόμη και για κατάργηση του πενθημέρου και υιοθέτηση του τετραημέρου εργασίας (με ενδεχόμενη μηδενική μείωση μισθών).

Φυσικά, για τους δικούς μας μαθητευόμενους (στο κεφάλι του κασίδη) μάγους είναι παντελώς… άγνωστες οι έρευνες που αναφέρουν ότι η αύξηση των ωρών εργασίας σίγουρα δεν φέρνει αύξηση της παραγωγικότητας αλλά το αντίθετο (ενώ κάποιες άλλες μελέτες τη συνδέουν επίσης με αυξημένες πιθανότητες για εγκεφαλικά και καρδιακά).

Όπως έλεγε κι ο Πόπωτας στους ψηφοφόρους του στο διαβόητο Κολοκωτρονίτσι, “εμπρός – πίσω, δεν θα ησυχάσω αν δεν σας γυρίσω 100 χρόνια πίσω”…