Κατηγορίες
Ημαθία

Την Παρασκευή 16 Απριλίου συνεδριάζει διαδικτυακά το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Νάουσας

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ημαθίας και το 3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν το «2ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Νάουσας». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου που θα εφαρμοστεί για δεύτερη χρονιά.

H διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Δήμου Νάουσας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, στις 9 το πρωί μέσω της πλατφόρμας Cisco webex.

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νάουσας και πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν 19 τακτικά μέλη, ως εκπρόσωποι των Δημοτικών Σχολείων.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά, μέσα από ένα πλαίσιο θεμάτων, να παρουσιάσουν δημόσια μέσα από την ολομέλεια του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων» τις δικές τους απόψεις, επιθυμίες και προτάσεις, καθώς και να μυηθούν στις αξίες, τις πρακτικές και τις δυσκολίες της δημοκρατίας, ως τρόπου συλλογικής διαβούλευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι θα απαντήσουν στους μαθητές και στις μαθήτριες για τα ζητήματα που θα θέσουν.

Θα τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού σχεδιασμού δίνει προτεραιότητα στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων από την πανδημία.