Κατηγορίες
βουλευτές

Στην προανακριτική της Βουλής για Ν. Παππά οι βουλευτές Ημαθίας Τ. Μπαρτζώκας και Λ. Τσαβδαρίδης

Στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η οποία θα διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά συμμετέχουν 2 βουλευτές της ΝΔ από την Ημαθία, ο Τάσος Μπαρτζώκας (που εξελέγη και γραμματέας της Επιτροπής) και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης (ως μέλος της).

Σε γραπτές τους δηλώσεις οι δυο βουλευτές αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Τ. Μπαρτζώκας: “Η εν λόγω Επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις του πρώην Υπουργού Επικρατείας, κ. Παππά, κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. (…) Με την ολοκλήρωση του διαδικαστικού ζητήματος της ανάδειξης του Προεδρείου εκκινούν επισήμως και οι συνεδριάσεις της Επιτροπής, που θα διαλευκάνουν την σκοτεινή υπόθεση που χειρίστηκε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος.”

Λ. Τσαβδαρίδης: “Ξεκινήσαμε σήμερα ως Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, τις συνεδριάσεις για τη διερεύνηση πιθανών σοβαρών αξιόποινων πράξεων του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παππά κατά τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Νιώθω μεγάλη τιμή που αποτελώ μέλος της Επιτροπής και έχω απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης του ρόλου μου.

Να συνδράμω και εγώ με μεθοδικότητα και αντικειμενικότητα προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πλευρές της υπόθεσης με βαθύ σεβασμό στη Δικαιοσύνη στη Δημοκρατία και στους Έλληνες πολίτες.”

Πρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ο Σταύρος Κελέτσης (βουλευτής Έβρου) και Αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας).