Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Μονομαχία δυο πρώην…

Ξανά στην επικαιρότητα, μετά από πολύ καιρό , το δίδυμο Καραμανλή – Σημίτη. Ένα δίδυμο που ήταν στη καθημερινή ειδησεογραφία πριν από περίπου 20 χρόνια, μια εποχή που καθόρισε την πορεία της χώρας τα επόμενα 50-60 χρόνια (γιατί στη συνέχεια ήρθαν χρεοκοπίες, μνημόνια, υπογραφές που παραχώρησαν πράγματα κλπ κλπ).

Αντικείμενο της τωρινής κόντρας η εξωτερική πολιτική που κάθε ένας ακολούθησε σε σχέση με την Τουρκία.

Τα είκοσι χρόνια είναι πολλά για να… συμπυκνωθούν μέσα σε μια ανάρτηση. Η περίοδος 1996 – 2009 μπορεί φαίνεται μακρινή (δεν είναι!), όμως καθόρισε σε σημαντικό βαθμό πολλά πράγματα που εμείς τα ζούμε τώρα και τα παιδιά μας θα τα ζουν όταν εμείς αποχαιρετήσουμε τα εγκόσμια!

Και προτού βιαστούμε να κρίνουμε ποιος εκ των δυο μας λέει αλήθειες, καλό θα είναι να κάνουμε μια ανασκόπηση και να πάμε προς τα πίσω σταδιακά, σε βάθος 20-25 ετών, ώστε να δούμε τι ακριβώς προσέφερε στη χώρα μας η πολιτική που ακολούθησε ο καθένας εκ των δυο πρώην πρωθυπουργών στα ελληνοτουρκικά. Άλλωστε, αυτοί που σήμερα είναι σε ηλικία 45+ μπορούν και να θυμηθούν αλλά και να κρίνουν, δεν είναι ανάγκη να απευθυνθούν σε ιστορικές πηγές που πολλές φορές που γράφουν αγιογραφίες κατά παραγγελία…