Κατηγορίες
Ημαθία

Με Πέτσα και Λυκουρέντζο συναντήθηκε ο δήμαρχος Νάουσας Ν. Καρανικόλας

Συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης) Στέλιο Πέτσα και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Στις συναντήσεις που έγιναν το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη (19 και 20/4), ο δήμαρχος Νάουσας έθεσε σε αμφότερους μια σειρά από θέματα που σχετίζονται τόσο με τον Δήμο Νάουσας (προγράμματα, χρηματοδοτικά κλπ) όσο και με τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο αγροτικό πληθυσμό της περιοχής μετά από τα κύματα κακών καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα:

Συνάντηση με Πέτσα

Η αξιοποίηση από πλευράς του Δήμου Νάουσας του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικών παρεμβάσεων και υποδομών αλλά και η εξέλιξη του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» ήταν τα κύρια θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε την Δευτέρα (19.04.2021) στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, παρουσία του Βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ., Λάζαρου Τσαβδαρίδη και των Αντιδημάρχων Παύλου Αδαμίδη, Αντώνη Καραγιαννίδη και Γιώργου Τριανταφύλλου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στη μεταρρύθμιση στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, καθώς και στη δυνατότητα στήριξης των Δήμων μέσω χρηματοδοτικών «εργαλείων» από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καρανικόλας απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πέτσα να επισκεφθεί τη Νάουσα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας.

Συνάντηση με Λυκουρέντζο

Η επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες του Δήμου Νάουσας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τους πρόσφατους παγετούς και τη χαλαζόπτωση ήταν το κύριο θέμα, που συζητήθηκε , κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.), Ανδρέα Λυκουρέτζο, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (20.04.2021) στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα, παρουσία των Αντιδημάρχων Παύλου Αδαμίδη και Αντώνη Καραγιαννίδη.

Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η ανάδειξη μιας σειράς ζητημάτων που σχετίζονται με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αγροτών, με τον Δήμαρχο Νάουσας να κάνει λόγο για την ανάγκη έγκαιρης και δίκαιης καταβολής αποζημίωσης σε όλους τους πληγέντες παραγωγούς του Δήμου από τον ΕΛ.Γ.Α.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα λήψης και σχεδίασης άμεσων μέτρων, που θα δίνουν λύσεις σε βάθος χρόνου, τονίζοντας παράλληλα και τη σημασία της διαρκούς και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων και των αγροτών.