Κατηγορίες
Θεσσαλονίκη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: σφοδρές αντιδράσεις για τη συνέχιση του lockdown στο λιανεμπόριο

Αντιδράσεις σε κάθε επίπεδο έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης για τη συνέχιση του lockdown μέχρι τις 12 Απριλίου στο λιανεμπόριο στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.

Εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων έχουν ξεσηκωθεί, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν συγκρίσεις της επιδημιολογικής κατάστασης σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα με αυτήν της Αθήνας και όσα τελικά θα ισχύσουν για το λιανεμπόριο εκεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, αφού χαρακτήρισε ως αιφνιδιαστική και δυσάρεστη την απόφαση για το μη άνοιγμα της αγοράς της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το ισχύον σύστημα (“όλα κλειστά – όλα ανοιχτά”) δεν είναι αποδοτικό και ότι θα πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι που θα εξασφαλίζουν την προστασία της Δημόσιας Υγείας σε συνδυασμό με την λειτουργία της αγοράς, που είναι απαραίτητη, με συγκεκριμένους κανόνες.

Απ’ την άλλη, οι καταστηματάρχες τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος ετοιμάζονται να ανοίξουν τα καταστήματά τους κανονικά από το πρωί της Δευτέρας, με ότι κι αν αυτό μπορεί να σημαίνει σε επίπεδο αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση.

Με εντολή Μητσοτάκη 3 υπουργοί πηγαίνουν στις 3 πόλεις, όμως το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο μετά την απόφαση (μέσα στη νύχτα) να μην ανοίξουν τα μαγαζιά.