Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Επιτυχής η διημερίδα “1821-200 χρόνια μετά…”

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Διημερίδας “1821-200 χρόνια μετά…” που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, σε συνεργασία με το 3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας. Η Διημερίδα διεξήχθη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex το Σάββατο 17 Απριλίου, 9:30-14:00, και την Κυριακή 18 Απριλίου, 11:00-14:00.

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη “Ματιά των παιδιών” και παρουσιάστηκαν με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο 16 μαθητικές εργασίες 15 σχολείων – Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων – αντλώντας θέματα και από τη γενική ιστορία του 19ου αιώνα, περισσότερο όμως από την τοπική ιστορία της περιοχής.

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη “Ματιά των Ιστορικών” και περιλάμβανε τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες των Ιστορικών κ. Εμμανουήλ Βαλσαμίδη, π. Αθανασίου Βουδούρη και κ. Γρηγορίου Γιοβανόπουλου. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Τη Διημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος της Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Εθελοντισμού και Υγείας κα Γεωργία Μπατσαρά και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων κα Συρμούλα Τζήμα του Δήμου Βέροιας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 κα Αικατερίνη Παπαγεωργίου και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία κ. Αθανάσιος Χαρίσης του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δημήτρης Πυρινός και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νάουσας κ. Γεώργιος Τριανταφύλλου, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κ. Νικόλαος Αμανατίδης και οι Συντονίστριες κα Βαΐα Αγγέλη, κα Ευθυμία Γώτη, κα Ησαΐα Λαζαρίδου, κα Ελένη Μπαμπαλώνα και κα Αντωνία Χαρίση του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, Διευθυντές και Διευθύντριες Σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, γονείς, φίλοι και φίλες.

Η εκδήλωση συντονίστηκε την πρώτη ημέρα από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Λένα Δημητριάδου, ενώ τη δεύτερη από τον δημοσιογράφο κ. Νικόλαο Βουδούρη. Την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης είχε η Προϊσταμένη του Τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Έλλη Χατζηδημητρίου.