Κατηγορίες
αθλητικά

Είναι πολλά τα λεφτά….

Για τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που έρχονται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (με αμερικάνικα κεφάλαια, όπως φαίνεται) σας τα είπαμε χθες το βράδυ – όταν “έσκασε” το θέμα στα ΜΜΕ της γηραιάς ηπείρου.

Οι αλλαγές όμως από ότι φαίνεται έχουν αρχίσει να επηρεάζουν και το εσωτερικό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα (το οποίο είναι μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια).

Πρώτη μεγάλη αλλαγή – μεγάλη παράπλευρη απώλεια είναι ο προπονητής της αγγλικής Τότεναμ Μουρίνιο, ο οποίος είναι κατά της κίνησης για το European Super League. Έχουν προηγηθεί πάντως μια σειρά από κακά αποτελέσματα, οπότε ίσως η όλη ιστορία να ήταν και μια ευκαιρία να τον απολύσουν (αλλά και να κλείσουν ένα “μέτωπο” με τους φίλους της ομάδας, μέχρι να τους μεταπείσουν για την ESL).

Όσον αφορά τον ίδιο τον προπονητή, εσχάτως δε λέει να στεριώσει πουθενά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να τον πολυαπασχολεί, αφού και τίτλους έχει αλλά και οι “απομακρύνσεις” του που την τελευταία δεκαετία διαδέχονται η μια την άλλη του δίνουν αρκετά χρήματα (συνολικά υπολογίζεται ότι έχει εισπράξει πάνω από 100 εκατομμύρια).

Όσο για την ανακοίνωση της ομάδας; Απλή και περιεκτική: “The Club can today announce that Jose Mourinho and his coaching staff Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin and Giovanni Cerra have been relieved of their duties.