Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνάντηση Τζιτζικώστα με Πλακιωτάκη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και υποδομές της Κ. Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού Αθηνά Αηδονά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όπως οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και το Αιγαίο και η πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου του λιμανιού, τα λιμενικά έργα υποδομής στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως η συμμετοχή του Υπουργείου στο mega project της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενοποίηση, ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: μεταξύ άλλων «στη συζήτησή μας με τον Υπουργό κυριάρχησε το μεγάλο έργο, που θα δώσει νέα ταυτότητα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα (…) Το επόμενο διάστημα θα συνεργαστούμε στενά για να αναβαθμίσουμε και τις λιμενικές υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ευρύτερα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου».

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως η συζήτηση με τον Περιφερειάρχη ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και δήλωσε: «Ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, σε επίπεδο αξιοποίησης των λιμενικών υποδομών της χώρας, για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, αλλά και για την πολύ μεγάλη συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, όπως και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μεγάλης ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Στο πλαίσιο αυτό ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα προσωπικά του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δρομολόγηση της νέας επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. (…) Το λιμάνι έτσι αναβαθμίζεται σε εμπορευματικό κόμβο όχι μόνο για τα Βαλκάνια, αλλά για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιτέλους η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει τις αναπτυξιακές υποδομές και προοπτικές που της αξίζουν».