Κατηγορίες
Ημαθία

Στις λαϊκές αγορές Νάουσας και Βέροιας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών η βουλευτής Ημαθίας Φ. Καρασαρλίδου και ο συντονιστής της Ν.Ε. Ημαθίας Κ. Καλδάρας επισκέφτηκαν το Σάββατο 3 και την Τρίτη 6 Απριλίου την λαϊκή αγορά της Νάουσας και της Βέροιας αντίστοιχα και συζήτησαν με παραγωγούς, πωλητές της λαϊκής και καταναλωτές, για το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές που η Κυβέρνηση προτίθεται αν φέρει στη Βουλή προς ψήφιση.

Στο ενημερωτικό του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων πως είναι “Ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει τον κοινωνικό χαρακτήρα του θεσμού, αφαιρεί κι αυτό το πενιχρό εισόδημα των παραγωγών και φέρνει τις μεγάλες εταιρείες να διαχειρίζονται τις λαϊκές αγορές και να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους.

Ομόφωνα ο κόσμος της παραγωγής δήλωσε αποφασισμένος να εμποδίσει τα κυβερνητικά σχέδια που διώχνουν τους παραγωγούς και στρέφουν τους καταναλωτές στα μεγάλα supermarkets, με δραματικά αποτελέσματα στο εισόδημα των παραγωγών, αλλά και στο καλάθι των καταναλωτών που ζητούν ποιοτικά, φρέσκα και φτηνά προϊόντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει με αποφασιστικότητα τον δίκαιο αυτόν αγώνα και δεσμεύεται ότι εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα καταργήσει όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν τη μορφή των λαϊκών αγορών.”