Κατηγορίες
Οικονομία

Παρατείνεται και για το 2020 η απαλλαγή κατηγοριών αγροτών και αλιέων από το τέλος επιτηδεύματος

Παρατείνεται και για το φορολογικό έτος 2020 (δηλαδή για τις δηλώσεις που θα ξεκινήσουν να γίνονται σε λίγο καιρό) η απαλλαγή κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και αλιέων παράκτιας αλιείας από την υποχρέωσης της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος.

Σε δήλωσή τους ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ο υφυπουργός Απ. Βεσυρόπουλος αναφέρουν σε δήλωσή τους τα εξής:

“Η Κυβέρνηση παρατείνει, και για το φορολογικό έτος 2020, την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

Το συγκεκριμένο μέτρο τέθηκε σε ισχύ και το προηγούμενο φορολογικό έτος,προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση για αυτές τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών.

Η πρώτη κατηγορία αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ και η δεύτερη κατηγορία αφορά τους αλιείς της παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται – είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου – αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.

Πρόκειται για ακόμα μία απόφαση που αποδεικνύει ότι αξιοποιούμε, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια,ώστε να στηρίξουμε, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις, όλους όσους έχουν πληγεί από την πανδημία”.