Κατηγορίες
Οικονομία

“Κλειδί” χαρακτήρισε ο Λ. Τσαβδαρίδης την τροπολογία Χατζηδάκη για τις συντάξεις

Βαθιά ανάσα και λύτρωση για χιλιάδες συνταξιούχους χαρακτήρισε την Τροπολογία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη που κατατέθηκε στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων ο Εισηγητής της ΝΔ, Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως τόνισε στη δευτερολογία του ο κ. Τσαβδαρίδης, με τη συγκεκριμένη τροπολογία όχι μόνο επιταχύνεται η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και καταργούνται οι εξαιρέσεις για την απονομή προσωρινής σύνταξης αλλά και επισπεύδεται η έκδοση σύνταξης με διαδοχική ασφάλιση.

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Ημαθίας σημείωσε ότι με την πρόβλεψη για υποχρεωτική χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε περισσότερους δικαιούχους διασφαλίζεται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των εν αναμονή συνταξιούχων μέχρι την απονομή των οριστικών συντάξεών τους.

«Όταν παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ασφαλιστικές εκκρεμότητες συνολικά στις συντάξεις, στα εφάπαξ και στα επιδόματα ανέρχονταν στον αριθμό 1 εκατομμύριο 59 χιλιάδες ενώ η Κυβέρνηση της ΝΔ από την ώρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ήδη το 2020 έβγαλε 30% περισσότερες συντάξεις από το 2019» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η παρούσα Κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΦΚΑ επ’ ωφελεία των Ασφαλισμένων ο Βουλευτής Ημαθίας επισήμανε ότι:

-Προχώρησε στη λειτουργία αμειβόμενων κλιμακίων για υπερωριακή απασχόληση στην απονομή συντάξεων με επιπλέον bonus υψηλής απόδοσης

-Μονιμοποίησε 146 συμβασιούχους που είχε ο ΕΦΚΑ προς επιτάχυνση του έργου του Οργανισμού για την έκδοση των συντάξεων, οι οποίοι για πάρα πολλά χρόνια ήταν «όμηροι» και εργάζονταν με δικαστικές αποφάσεις

-Προχώρησε σε πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ με συμβάσεις έργου 100 επιστημόνων (οικονομολόγων, λογιστών) για να ενταχθούν στις ομάδες έκδοσης συντάξεων ενώ σε εξέλιξη η πρόσκληση για την απασχόληση με σύμβαση έργου 100 συνταξιούχων υπαλλήλων του ε-ΕΦΚΑ (με γνώση του αντικειμένου των συντάξεων) ώστε να συνεισφέρουν και αυτοί στην επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων

-Ενώ ενίσχυσε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του ΕΦΚΑ για να βοηθηθούν οι υπάλληλοι στο έργο τους

-Και τώρα, με την παρούσα τροπολογία, αξιοποιεί ΚΑΙ τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου και αυτός να συνδράμει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση της απονομής των συντάξεων, ελαφρύνοντας παράλληλα και το τεράστιο βάρος που σηκώνουν επί του παρόντος οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ.