Κατηγορίες
βουλευτές

Ερώτηση Τσαβδαρίδη στη Βουλή για αναξιοποίητα ακίνητα του καταργηθέντος ΟΕΚ

Να προχωρήσουν εκ νέου οι διαδικασίες μίσθωσης των εκατοντάδων αναξιοποίητων ακινήτων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας σε όλη την Ελλάδα ζητάει ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Στην σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σημειώνει ότι μετά και την προ διετίας λήξη των τελευταίων συμβάσεων μίσθωσης τους, πολλοί ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές δεν μπορούν να τα μισθώσουν καθώς έκτοτε ούτε κάποια σύναψη νέων συμβάσεων πραγματοποιήθηκε μέσω της προβλεπόμενης σχετικής διαδικασίας ούτε όμως και ανανεώθηκαν οι υφιστάμενες συμβάσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, τονίζει ο κ. Τσαβδαρίδης είναι αφενός να υπάρχει απώλεια εισοδημάτων για τον ΟΑΕΔ (με τον οποίον συγχωνεύθηκε ο πρώην ΟΕΚ) αλλά και για τους ίδιους τους ενοικιαστές αφετέρου να αφήνονται τα ίδια τα ακίνητα έρμαια της φθοράς και της εγκατάλειψης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Βουλευτής, μόνο στον Νομό Ημαθίας ο πρώην ΟΕΚ διαθέτει έξι καταστήματα και έναν χώρο συγκεντρώσεων περίπου 70 τετραγωνικών μέτρων στην πόλη της Νάουσας, οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Νάουσας, δύο καταστήματα και 1 κυλικείο στις Σχολές ΕΠΑΣ στην πόλη της Βέροιας και δύο κυλικεία πέριξ του σιδηροδρομικού σταθμού του Πλατέως του Δήμου Αλεξάνδρειας, τα οποία λεηλατούνται καθημερινά από παράνομα στοιχεία. Ως εκ τούτου, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη συντόμευσης των σχετικών διαδικασιών για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί μίσθωσης των εν λόγω ακινήτων επ’ ωφελεία της οικονομίας μας.

Αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση του κ. Τσαβδαρίδη είναι η εξής:

6-4-2021

Προς:

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Να προχωρήσουν οι διαδικασίες μίσθωσης των αναξιοποίητων ακινήτων του πρώην ΟΕΚ

Αναξιοποίητα μένουν δυστυχώς εκατοντάδες ακίνητα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας σε όλη την Ελλάδα (καταστήματα, αγροτεμάχια, κυλικεία, οικόπεδα, αίθουσες συγκεντρώσεων).

Λόγω της προ διετίας λήξης των τελευταίων συμβάσεων μίσθωσης τους, πολλοί ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές δεν μπορούν να τα μισθώσουν καθώς έκτοτε ούτε κάποια σύναψη νέων συμβάσεων πραγματοποιήθηκε μέσω της προβλεπόμενης σχετικής διαδικασίας ούτε όμως και ανανεώθηκαν οι υφιστάμενες συμβάσεις, με αποτέλεσμα αφενός να υπάρχει απώλεια εισοδημάτων για τον ΟΑΕΔ (με τον οποίον συγχωνεύθηκε ο πρώην ΟΕΚ) αλλά και για τους ίδιους τους ενοικιαστές αφετέρου να αφήνονται τα ίδια τα ακίνητα έρμαια της φθοράς και της εγκατάλειψης.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στον Νομό Ημαθίας ο πρώην ΟΕΚ διαθέτει έξι καταστήματα και έναν χώρο συγκεντρώσεων περίπου 70 τετραγωνικών μέτρων στην πόλη της Νάουσας, οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου της Νάουσας, δύο καταστήματα και 1 κυλικείο στις Σχολές ΕΠΑΣ στην πόλη της Βέροιας και δύο κυλικεία πέριξ του σιδηροδρομικού σταθμού του Πλατέως του Δήμου Αλεξάνδρειας, τα οποία λεηλατούνται καθημερινά από παράνομα στοιχεία.

Με δεδομένη δε τη μείωση των εσόδων του ΟΑΕΔ λόγω της πτώσης χρηματικών εισροών από τους εργοδότες, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη συντόμευσης των σχετικών διαδικασιών για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί μίσθωσης των εν λόγω ακινήτων επ’ ωφελεία της οικονομίας μας.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Προτίθεστε και αν ναι με ποιον τρόπο και χρονοδιάγραμμα να επιλύσετε το πρόβλημα της μη μίσθωσης των ακινήτων του πρώην ΟΕΚ που λιμνάζει εδώ και 2 χρόνια;